پنجشنبه، 24 مرداد 1398

اظهار بى اطلاعى توسط منکر و رد قسم به مدعى

پرسش :

در مواردى که منکر در مقابل ادعاى مدعى، اظهار بى اطلاعى کرده و اظهار مى نماید که از صدق و کذب ادعا خبرى ندارد هرگاه منکر از ادعاى سوگند امتناع نماید و سوگند را به مدعى برگرداند آیا با سوگند مدعى مبنى بر این که منکر علم دارد در این صورت اصل ادعاى مدعى ثابت مى شود یا تنها علم داشتن منکر ثابت مى شود؟

پاسخ :
بسمه تعالى: در فرض مسئله هرگاه منکر قسم را به مدعى رد کند و مدعى قسم بخورد که مى داند که مدیون است حق او ثابت مى شود. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.