پنجشنبه، 24 مرداد 1398

نرسیدن مأموم به رکوع

پرسش :

شخصى در نماز جماعت، بعد از گفتن تکبیرة الاحرام به رکوع رفت، ولى قبل از رسیدن به حد رکوع، امام جماعت سر از رکوع برداشت، آیا نماز این شخص به جماعت صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه مأموم در حال قیام باشد و امام سر از رکوع بردارد، مأموم مى تواند به طور فُرادا به نماز خود ادامه دهد. همچنین اگر در حال خم شدن به رکوع و قبل از رسیدن به حد رکوع، امام سر از رکوع بردارد، مأموم مى تواند به رکوع نرود و به حال قیام برگردد و نماز را به طور فرادا ادامه دهد، امّا اگر مأموم به حد رکوع برسد در حالى که امام از رکوع سر برداشته یا در حال سر برداشتن از رکوع باشد، نماز مأموم باطل است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.