پنجشنبه، 24 مرداد 1398

دخالت هیأت امنا در کاربرى وقف

پرسش :

اگر مکانى را براى وضوخانه و سرویس بهداشتى عمومى در کنار مسجدى بسازند و وقف کنند، آیا هیأت امنا مى توانند زیر زمین این مکان را سرویس بهداشتى ساخته و طبقه ى فوقانى آن را به چند مغازه تبدیل نموده و برخى را فروخته و برخى را اجاره بدهند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه مکان مزبور جزء موقوفات مسجد باشد و در شرایط فعلى قابل استفاده نباشد، متولى مسجد و موقوفات آن، مى تواند تغییراتى را مطابق مصلحت موقوفه انجام دهد. اگر مصلحت ایجاب کرد، علاوه بر ساخت وضوخانه و سرویس بهداشتى مغازه بسازد و اجاره دهد، ولى نمى تواند مغازه ها را بفروشد و اگر مکان مزبور جزء موقوفات مسجد نباشد و متولى خاصى هم نداشته باشد، به حاکم شرع رجوع شود. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.