پنجشنبه، 24 مرداد 1398

وصیت براى تأمین مخارج برف اندازى و حق سکونت امام جماعت

پرسش :

در کنار مسجدى قدیمى باغى هست که مالک آن در اداره ى ثبت اسناد، این جمله را ثبت نموده است: «حق برف اندازى مسجد و حق سکونت امام جماعت مسجد در اتاق هاى موجود و استفاده ى وى از اعیانى باغ ثابت است»، آیا پس از مرگ مالک و امام جماعت، این حق براى امام جماعت فعلى باقى است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: ظاهر جمله ى «ثابت است» این است که این حق را در حال حیات خود، به مسجد و امام جماعت واگذار نموده است. بنابراین، ورثه حق جلوگیرى از استفاده از حقوق یاد شده را ندارند و در این موضوع بین امام قدیم و جدید فرقى نیست و اگر وارث، باغ را بفروشد باید منهاى این حقوق بفروشد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.