جمعه، 25 مرداد 1398

فوت مستأجر در اثنای اجاره

پرسش :

اگر مستأجرى چند ماه پس از اجاره، از دنیا برود، آیا اجاره بهاى ماه هایى که انتفاع نبرده است حال مى گردد و باید اجاره ى تمام مدت رابپردازد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: با موت مستأجر، اجاره بهاى مدتى که هنوز استفاده نکرده است حال نمى شود. موت اشخاص، دیون مستقر را حال مى سازد، نه دیون غیر مستقر را؛ مانند وجه اجاره. از این رو، اگر مورد اجاره به وسیله ى زلزله ویران شود، مالک حق گرفتن بهاى اجاره را ندارد، بنابراین اگر مستأجر بمیرد اجاره در مدت باقیمانده، باطل مى شود. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.