جمعه، 25 مرداد 1398

سن رشد مالى

پرسش :

یکى از شرایط صحت معامله بلوغ است. اکنون به سن بلوغ رسیده ام، لکن برادرم به عنوان قیم ارث بنده را که در اختیار داشته، به من تحویل نمى دهد، در حالى که از جهت معاش در عسر و حرج به سر مى برم و ادعا مى کند که باید هجده ساله شوم. آیا کار وى مجوّز شرعى دارد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: با دو شرط باید مال طرف را به وى تحویل داد:
1. از نظر سن، پانزده سال تمام شود؛
2. از نظر مردم، رشد مالى داشته باشد و بتواند مال خود را حفظ کند و از آن استفاده کند، البته رشد به تناسب اموال، مراتب دارد .
اگر این دو شرط حاصل است، باید اموال به شما تحویل شود و در عین حال باید معاش شما از مالتان در دست دیگرى است، تأمین شود و برادر نمى تواند از تأمین معاش به بهانه ى این که تو بالغ و رشید نیستى، خوددارى کند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.