جمعه، 25 مرداد 1398

فروش یک ملک به دو نفر

پرسش :

منزلى با ثمن معلوم به طور شفاهى(تلفنى) فروخته و بخشى از ثمن پرداخته شد و مقرّر گردید که مابقى ثمن، به هنگام تنظیم سند در محضر پرداخت شود، لکن به جهت توقیف ملک، پرداخت مابقى ثمن در آن زمان انجام نگرفت و فروشنده پس از چند سال، ملک مزبور را پس از رفع بازداشت قضایى و با سند رسمى به دیگرى فروخت. آیا معامله ى دوم صحیح است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه شما براى پرداخت قسط دوم آمادگى داشتید و فروشنده به هیچ عنوان حق فسخ نداشت، خانه شرعاً مِلک شماست و هر نوع معامله بر روى آن مِلک، صحیح نیست. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانی (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه ‌السلام، 1389.