شنبه، 26 مرداد 1398

حکم گرو نگه داشتن سکه و زیور آلات و پرداختن مبلغى به عنوان وام

پرسش :

برخى از بانک ها، سکه و زیور آلات ساخته شده از طلا را به عنوان گرو نگه مى دارند و در ازاى آن، مبلغى را به عنوان وام مى پردازند. آیا جایز است سکه و زیور آلات براى استفاده به این صورت وقف شود؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه زیور آلات را به عنوان پشتوانه ى وام داده اند، وقف کردن آن صحیح نیست. زیرا اگر وام گیرنده موفق به بازپرداخت وام نشد، زیور آلات تملک مى شود ولى در غیر این مورد مى توان زیور آلات را براى استفاده در عروسى ها و امثال آنها وقف نمود. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.