شنبه، 26 مرداد 1398

شرط فروش در صورت احتیاج موقوف علیهم

پرسش :

در صورتى که واقف شرط نموده که اگر احتیاج شدید براى موقوف علیهم یا واقف حاصل شد مال موقوفه را بفروشند آیا تمام ثمن به موقوف علیهم داده مى شود یا به مقدارى که نیاز آنها برطرف شود و مابقى مماثل خریدارى گردد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: تابع وقف نامه است هرگاه عبارت وقف نامه بر این است که نیاز اجمالى مجوّز فروش همه است، همه را مى فروشند و اگر مجوز فروش به مقدار نیاز است باید به همان اکتفا کنند؛ در صورت مبهم بودن، باید به مقدار نیاز بفروشند. و اگر فروش قسمتى امکان پذیر نباشد با فروش همه به مقدار رفع نیاز به موقوف علیهم بدهند و با بقیه پول چیزى بخرند که مناسب با محل وقف باشدو الله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.