شنبه، 26 مرداد 1398

حکم شرعی وقف پول

پرسش :

آیا وقف پول، اسناد تجارى و بهادار جایز است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: فقهاى مشهور، وقف پول را جایز نمى دانند، زیرا معتقدند که در وقف باید «عین» محفوظ بماند تا از منافع آن استفاده شود، در حالى که در وقف پول، عین باقى نیست، ولى از نظر حقیر در وقف یکى از دو شرط لازم است:
1. عین موقوفه محفوظ بماند و از درآمد آن استفاده شود؛
2. مالیت موقوفه محفوظ بماند؛ یعنى به هیچ کس منتقل نشود و در وقف پول هر چند عین محفوظ نیست، ولى مالیت آن مطلقاً محفوظ است. زیرا نه فروخته مى شود و نه ارث مى برند، بلکه دست به دست مى گردند تا از منافعش استفاده کنند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد اول، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1389.