پنجشنبه، 21 شهريور 1398

فضیلت تلاوت سوره روم

پرسش :

تلاوت سوره روم چه فضیلتی دارد؟

پاسخ :
علاوه بر حدیثی که در فضیلت سوره عنکبوت به آن اشاره کردیم، در روایتی پیامبر صلّی الله علیه و آله فرمود:
«وَمَن قَرَأها کانَ لَهُ مِنَ‌الأجرِ عَشرُ حَسَناتٍ بِعَدَدِ کُلّ مَلَکٍ سَبَّحَ لِلّهِ ما بَینَ السَّماءِ وَالأرضِ وَأدرَکَ ما ضَیَّعَ فی یَومِهِ وَلَیلَتِهِ؛ هر که سوره روم را بخواند، به تعداد هر فرشته‌ای که در میان آسمان و زمین تسبیح خدا می‌گوید دَه حسنه پاداش خواهد داشت و آنچه را در روز و شب از دست داده جبران خواهد کرد».(1)

بدیهی است کسی که محتوای این سوره را که سراسر درس توحید خدا و دادگاه بزرگ قیامت است، در روح و جان خود جای دهد و مراقبت پروردگار را در هر لحظه در خود ببیند و روز جزا و محکمه عدل الهی را مسلّم بداند، تقوای الهی چنان قلبش را پر می‌کند که شایسته چنین پاداشی بزرگ است.

پی‌نوشت:
1- مجمع‌البیان، ج 8، ص 294، آغاز سوره روم

منبع: فضیلت سوره‌های قرآن (برگرفته از تفسیر نمونه)؛ مهدی دربانی، قم: امام علی بن ابی‌طالب (ع)، ۱۳۸۹.