شنبه، 23 شهريور 1398

بسم الله جزء هر سوره است؟

پرسش :

آیا به نظر حضرت عالى بسم الله هر سوره جزء آن سوره است؟ و اگر فردى در نماز بعد از حمد به نیت خواندن یک سوره بسم الله بگوید و بعد نیتش عوض شود و بخواهد سوره دیگرى بخواند باید دوباره بسم الله بگوید؟

پاسخ :
بسمه تعالى: بسم الله هر سوره جزء آن سوره است. ولى هرگاه کسى بسم الله را به نیت اینکه سوره خاصى را بخواند بگوید ولى بجاى آن سوره دیگرى را بخواند اشکال ندارد. مگر اینکه بسم الله را به نیت سوره توحید یا جحد گفته باشد که در این صورت عدول به سوره دیگر جایز نیست. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق علیه‌السلام، 1390.