يکشنبه، 24 شهريور 1398

کار و کارگر حق باغبانى

پرسش :

از سال 1342 من و شوهرم مشغول به باغبانى بوده ایم و در این روستا کسى که باغبانى مى کند سهمى به عنوان حق الزحمة از باغ به وى تعلق مى گیرد ولى صاحب باغ پس از فروش باغ سهمى به ما نداد پس از فوت شوهر، من و فرزندم در باغ دیگرى که ملک شخص فروشنده بود مشغول به کار شدیم وپس از چند سال سهمى را از باغ به من داد و صاحب باغ مى گوید نمى دانم این حق باغبانى به چه کسى مى رسد. آیا این سهم به من یا ورثه شوهر مى رسد؟

پاسخ :
بسمه تعالى: ظاهر این است که این حق به خاطر کار از سال 42 تا به امروز است و قطعاً همسر شما نیز سهیم است و چون ایشان فوت کرده این حق منتقل به اولاد مى شود، بهتر این است که با فرزندان ایشان مجموعاً مصالحه کنید به طورى که رضایت همگى به دست بیاید. والله العالم

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.