يکشنبه، 24 شهريور 1398

سکته مغزى قبل از احرام

پرسش :

شخصى در مدینه منوّره به سکته مغزى مبتلا مى شود ولى مشاعر خود را از دست نمى دهد ولى در بیمارستان بسترى مى شود. هییت پزشکى بعد از مشاوره وى را برحسب ضوابطى که دارند، آورده و از مسجد شجره محرم نموده اند و پس از رسیدن به مکه معظّمه نیز بیمار مذکور تحت مراقبت پزشکى قرار گرفته است و این نارسایى جسمى تا روز ترویه ادامه پیدا کرده است بطورى که پزشکان بیمارستان حتى اجازه وقوف اضطرارى را نیز نمى دهند اکنون تکلیف او در جهت امر حج و نحوه احلال چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى: وظیفه این فرد این است که اعمال شخص محصور را انجام بدهد و احتیاطاً شخصى را براى انجام بقیه اعمال عمره از طرف خود نایب بگیرد. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.
​​​​​​​