دوشنبه، 25 شهريور 1398

ولایت جدّ بر نوه

پرسش :

اگر پدر به لحاظ سفاهت محجور باشد لذا بچه به جد واگذار شود ولى او فرزند را به شخصى که بچه دار نمى شود بدهد و شرط شود که همیشه نزد آنان بماند اگر پس از چند سال پشیمان شود آیا مى تواند فرزند را مطالبه کند؟

پاسخ :
بسمه تعالى: ولایت جد بر نوه ولایت شرعى است و قابل اسقاط و واگذارى نمى باشد بنابراین مى تواند نوه خود را پس بگیرد ولى چون به آنها قول داده بود که همیشه پیش آنها خواهد ماند و آنها به این امید درباره او هزینه کرده اند باید در صورت اخذ در مورد هزینه ها را مصالحه کند ولى در عین حال بهتر است به قول خودش عمل کند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد دوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1390.