دوشنبه، 1 مهر 1398

حکم ارتباط زن شوهردار با نامحرم به قصد ازدواج پس از طلاق

پرسش :

خانمى چند ماه قبل از جدایى از شوهر با نیت ایجاد علقه زوجیت در آینده با مردى متأهل از فامیل ارتباط برقرار کرده در حد گفتگو و پیامک و دیدارهاى مخفى و نزدیک (غیر از زنا) و در دوران عده طلاق خلع نیز ادامه داشته و پس از پایان عده عقد موقت کرده اند. آیا این کارها حرمت داشته یا کراهت؟ و آیا این عقد موقت اثر آن را از بین برده یا نه؟

پاسخ :
بسمه تعالى: زن شوهردار باید از هر نوع گفتگو با مرد بیگانه جز در حد ضرورت که لازمه زندگى است خوددارى کند تا چه رسد به گفتگوهاى خاصى که در شأن یک زن شوهردار نیست و مسلماً حرام است. در دوران عده نیز گفتگوهایى که تحریک جنسى مى کند حرام است فقط مى تواند به طور اشاره برساند که پس از عده شما مثلاً خواستگار دارید. و بعد از آن اگر استغفار جدى باشد خدا مى بخشد بالاخص اگر بتواند رضایت شوهر نخست را کسب کند زیرا به نوعى نسبت به او، هتک حرمت شده است، و در هر حال ازدواج با آن مرد پس از عده جایز است. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.