چهارشنبه، 24 مهر 1398

زکات معادن گاز و نفت

پرسش :

آیا آیه 267 سوره بقره شامل زکات و معادن و نفت و گاز مى شود؟

پاسخ :
بسمه تعالى: جمله نخست یعنى (مِنْ طَیباتِ ما کسَبْتُمْ) ناظر به تجارت است که خمس آن واجب و زکات آن مستحب است. و جمله دوم (وَمِمّا أخرجنا لَکمْ مِنَ الأرض) ناظر به غلات اربع است که در آنها زکات واجب است ولى هرگز معادن را شامل نیست به قرینه فقره سوم (وَلا تَیمّمُوا الخَبیث...) یعنى قسمت پست آن را قصد نکنید مسلماً این مربوط به غله است و مربوط به گاز و معدن نیست. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.