چهارشنبه، 24 مهر 1398

خرید فیش حج و فوت خریدار

پرسش :

فردى یک فقره فیش حج تمتع خریدارى مى کند و پس از یک سال فوت مى کند و یکى از وراث صغیر است آیا حج بر او واجب شده است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: هرگاه فرد متوفى نوبت حجش رسیده ولى به علّتى نرفته و فوت کرده است به خاطر داشتن صغیر فیش حج را به قیمت روز بفروشند و با آن یک حج میقاتى بخرند و مابقى را میان وراث تقسیم کنند به شرط این که متوفى وصیت به حج بلدى نکرده باشد و اگر پیش از نوبت درگذشته است این شخص مستطیع نیست و فیش حج جزء ارثیه حساب مى شود ولى در عین حال شایسته است در هر دو صورت حج میقاتى که اجرت آن سنگین نیست براى متوفى بخرند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.