چهارشنبه، 24 مهر 1398

تقدیم اعمال مکه بر وقوفین با خوف ابتلا به بیمارى

پرسش :

1. چنانچه زائر خانه خدا به جهت وجود مبتلایان به بیمارى ویروسى و احتمال سرایت آن در ازدحام جمعیت خوف ابتلا به بیمارى خطرناک را داشته باشند آیا جایز است اعمال مکه را بر وقوفین مقدم داشته و آیا کفایت از حجة الاسلام مى کند؟ 2. اگر بعد از ایام تشریق معلوم شد خوف بى مورد بوده تکلیف چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالى:
1. چنانچه عذر این افراد عرف پسند باشد مى توانند اعمال مکه را مقدم دارند و کفایت از حجة الاسلام مى کند.
2. اگر فقط به خاطر همین خوف و عذر مقدم داشته است و جزء دسته هاى سه گانه دیگر که مى توانند اعمال را مقدم دارند نبوده است و سپس کشف خلاف شد و معلوم شد که این خوف بى مورد بوده است باید اعمالى را که مقدم داشته بعد ازاعمال مِنى اعاده کند. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.