پنجشنبه، 25 مهر 1398

وقف اموال عمومى توسط دولت

پرسش :

آیا وقف اموال عمومى و بیت المال توسط دولت جایز است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: ضابطه کل در وقف این است که واقف باید مالک باشد. گاهى مالک شخصى است و گاهى مالک جهت است و اموال عمومى ملک جهت است و امام و نائب امام بخاطر داشتن این مقام مى توانند در اموال عمومى به نحوى که مصلحت باشد مصرف و یا وقف کنند در روایت ابن راشد وارد شده است که امام هادى (علیه السلام) مى فرماید: «وما کان لأبى بسبب الإمامة فهو لى» اموال دولتى به اجازه مجتهد جامع الشرایط قابل وقف است مگر مواردى از اموال عمومى که براى آنها مصرف خاصى تعیین شده است. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.