پنجشنبه، 25 مهر 1398

نپذیرفتن تولیت موقوفه

پرسش :

تولیت موقوفه اى توسط واقف به فرزند و پس از او به نسل هاى بعدى واگذار شده است، اگر فردى که استحقاق تولیت را داشته آن را رها کرده و سال ها رسیدگى نکرده و سپس توسط اوقاف و حکم دادگاه شخصى از نسل بعد تولیت را به دست گرفته آیا شخص قبلى مى تواند رجوع کرده و ادعاى تولیت نماید؟

پاسخ :
بسمه تعالى: تولیت افراد با پذیرش آنها محقق مى شود، هرگاه فردى در موقع مناسب نپذیرد و رد کند زمینه پذیرش را از بین برده، پذیرش بعدى مؤثر نیست، اگر فرد یاد شده پذیرفته بود، بطن دوم جایگزین اول نمى شد، ولى چون او نپذیرفته حاکم شرع مى تواند فردى را جایگزین او قرار دهد و احتیاطاً همان بطن دوم را انتخاب کند. والله العالم

​​​​​​​منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.