پنجشنبه، 25 مهر 1398

فروش قبرستان به علت بى نیازى

پرسش :

زمینى قبرستان یک خانواده معین بوده است بعد از سال ها و آماده شدن یک قبرستان عمومى برخى از خانواده با اعتراف به وقفى بودن زمین قسمتى از آن را فروخته و جاى دیگرى ساختمانى براى مراسم عمومى خود ساخته اند آیا این کار درست است؟ تبدیل جایز است؟

پاسخ :
بسمه تعالى: چیزى که براى موضوع خاصى وقف شده است نمى توان آن را فروخت و اگر هدفى که از وقف بوده انجام نگیرد باید به نحو دیگرى از وقف استفاده کرد که نزدیک به نظر واقف باشد. بى نیازى از این قبرستان سبب جواز فروش آن نمى شود. والله العالم

منبع: استفتائات، آیت ‌الله العظمى سبحانى (دام ظله)، جلد سوم، قم: مؤسسه امام صادق (علیه‌ السلام)، 1394.