جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | شرایط وجوب حج: سوال چهل و نه

پرسش :

اگر کسی از راه حرام اموال بسیاری را جمع آوری کرده، آیا مستطیع می‌شود؟ و آیا حج بر او واجب می‌شود؟

پاسخ :
بسمه تعالی: چنانچه اموال جمع آوری شده از ربا بوده و جهل به حرمت آن هم داشته و صاحبان آن اموال را هم نمی‌شناسد، در این صورت بعید نیست که با تحقق شرایط دیگر استطاعت، حج بر او واجب شده باشد و در غیر این مورد، اگر مال حلالی نداشت که با آن استطاعت حاصل گردد، مستطیع شمرده نمی‌شود، والله العالم.

​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.