جمعه، 24 آبان 1398

احکام حج | حج تمتع: سوال پنج

پرسش :

زمانی که حج تمتع در برخی از صورتها به عمره منقلب می‌گردد مثلاً به خاطر وقوف نکردن در مشعر الحرام و خود حاجی، به شهر و دیار خویش برگشته است، اما قصد عمره نکرده و همچنین خارج شدن از احرام با آن عمره را نیت نکرده بود، در حال حاضر حکم او چیست؟

پاسخ :
بسمه تعالی: اگر ماه ذی الحجه باقیمانده بود بر او واجب است که باقیمانده اعمال عمره مفرده را به جا آورد بلکه حتّی اگر ماه ذی الحجه هم گذشته بود بنا بر احتیاط، باقیمانده اعمال عمره مفرده را به جا آورد، والله العالم.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (ره)، قم: دارالصدیقه الشهید، ۱۳۸۴.