شنبه، 25 آبان 1398

احکام وضو | طریقه وضو گرفتن: سوال شش

پرسش :

بیمارى که عضو و یا بعضى از اعضاى وضو را به دلایل پزشکى و یا عدم توانایى، نمى تواند حرکت دهد و یا مشکل مى باشد، وظیفه طهارات ثلاث و چگونگى انجام آنها را در موارد زیر چیست؟ الف: حرکت نداشتن دست چپ. ب: حرکت نداشتن دو دست.

پاسخ :
الف: غسل که مسأله اى ندارد و براى وضو با دست راست صورت را مى شوید و دست راست را وضوى ارتماسى مى دهد و اگر ممکن نشد کمک مى گیرد. و دست چپ را با دست راست وضو دهد و مسح سر و پاى راست و پاى چپ را با دست راست انجام دهد. و براى تیمم دست راست را به زمین بزند و اگر ممکن است کمک بگیرد و دست چپ را با دست راست به زمین بزند و با هم به پیشانى بکشد. و اگر نشد همان دست راست را به تمام پیشانى بکشد و بعد پشت دست راست را به زمین بکشد وسپس پشت دست چپ را با دست راست مسح کند.

ب: در فرض عدم حرکت دو دست نیز، صورت را وضوى ارتماسى دهد و براى وضوى دستها و مسح کمک بگیرد و همین طور براى تیمم، مانند آنچه گذشت.

​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.