دوشنبه، 27 آبان 1398

تنبیه در دوره کودکی

پرسش :

اگر تنبیه در کودکی مؤثر نیست چه باید کرد؟

پاسخ :
اگر کودکی در برابر یکنوع تنبیه مقاومت پیدا کرده و واکنش نشان نداد، باید نوع و روش تنبیه را عوض کنیم. تنبیه بدنی روش درستی نیست. روش های دیگری وجود دارد که می توان آنها را امتحان کرد. مثلا قهر کردن با بچه ها می تواند نوعی تنبیه باشد.

محروم کردن از چیزهای دوست داشتنی هم نوع دیگری از تنبیه است. تشویق نکردن در ازای انجام کارهای بد هم می تواند یک نوع تنبیه باشد. پس ما می توانیم از روشهای مختلفی استفاده کنیم. در مدارس هم از روش های گوناگونی می توان استفاده کرد. مثلا کودکی که نمره دیکته او ۲۰ می شود، ولی به این دلیل که بارها دفترچه دیکته اش را نیاورده است، آموزگار می تواند نمره او را کم کند و برایش توضیح دهد که چرا از نمره اش کم کرده است. در خانه هم می توان از روشهای مشابه استفاده کرد.

منبع: پاسخ به والدین، دکتر سیما فردوسی، تهران: انتشارات صابرین، چاپ سیزدهم، 1394.