شنبه، 9 آذر 1398

احکام نماز | مسائل متفرقه نماز جماعت: سوال شش

پرسش :

آیا دست دادن مأمومین با یکدیگر بعد از نماز استحباب دارد؟

پاسخ :
استحباب امر مذکور ثابت نشده است، ولى رجاءاً مانعى ندارد(1).

پی نوشت:
1 ـ در سفینة البحار ماده «عرج» وارد شده است:
«وقتى حضرت پیامبر (صلّى الله علیه و آله) به معراج برده شد، جماعت زیادى از انبیا به آن حضرت در نماز اقتدا کردند و پس از تمام شدن نماز حضرت ابراهیم (علیه السلام) ابتدا با حضرت پیامبر (صلّى الله علیه و آله) و سپس با حضرت على (علیه السلام) مصافحه کرد».
ولى استفاده استحباب مصافحه بعد از نماز از این روایت مشکل است.

​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.