شنبه، 9 آذر 1398

احکام نماز | نماز جماعت: سوال ده

پرسش :

اگر مأموم در رکعت سوّم یا چهارم به نماز جماعت برسد، کیفیت اقتدا کردن چگونه است؟

پاسخ :
اگر قبل از رکوع اقتدا کند واجب است حمد و سوره را بخواند و اگر فرصت براى خواندن سوره نیست فقط حمد را بخواند و اگر بداند که در صورت اقتدا مهلت براى خواندن حمد نیز وجود ندارد بنابر احتیاط واجب باید بعد از اینکه امام به رکوع رفت اقتدا کند. و اقتدا کردن بعد از تمام شدن تسبیحات و قبل از رکوع امام خلاف احتیاط وجوبى است.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.