دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام خمس | مازاد بر مخارج سال: سوال ده

پرسش :

پولى که انسان از درآمد سال براى حساب حج تمتّع واریز کرده و پس از چند سال مشرف مى شود، آیا خمس دارد؟

پاسخ :
پولى که براى حج واجب واریز مى کنند، چنانچه از درآمد همان سال باشد خمس ندارد؛ اما اگر متعلق خمس بوده مثل این که سال خمسى نداشته و از سرمایه برداشته یا بر آن پول سال گذشته است باید خمس آن را بدهند؛ همچنین اگر پول را سال بعد پس بگیرند باید خمس آن را بدهند. اما پولى را که براى حج مستحبى یا عمره مفرده واریز کرده و سال بعد مى روند باید خمس آن را بدهند چون مؤونه نشده است.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.