دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام کارهای حرام | موسیقى و آلات لهو: سوال هفت

پرسش :

اینجانب علاقه وافرى در زمینه فراگیرى موسیقى به عنوان وسیله اى براى پرکردن بخشى از اوقات فراغت بصورت تئورى و عملى را دارم، نظر حضرتعالى در این مورد چیست؟

پاسخ :
صرف نظر از اینکه موسیقى لهوى و مناسب مجالس خوشگذرانى چه از نظر تعلیم و تعلم و چه از نظر عملى حرام است باید توجه داشت که وقت چقدر ارزش دارد و در کنار آن اطلاعات نسبت به مسائل اسلامى بسیار کم. آیا بهتر نیست که از وقت براى آشناشدن هرچه بیشتر به مسائل مختلف اسلامى استفاده کرد؟ مخصوصاً برخى از آنها نشاط انگیز مى باشد، مانند قصه هاى قرآن و تاریخ اسلام و شخصیت هاى اسلامى از زمان رسول خدا (صلى الله علیه و آله) به بعد. و آیا صحیح است که یک مسلمان دهها سال بر او بگذرد و سالهاى آخر عمرش فرا رسد و با دست تهى از اطلاعات اسلامى از این جهان رخت بربندد!

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.