دوشنبه، 25 آذر 1398

احکام ازدواج | عیوب موجب فسخ: سوال ده

پرسش :

زن و شوهرى سه سال است با یکدیگر ازدواج نموده و اولادى ندارند. با مراجعه به دکتر معلوم شده است که زوجه عقیم است و به احتمال یک درصد با عمل جراحى امکان دارد صاحب فرزند شود. اگر زوج بخواهد به واسطه عقیم بودن زن، این عقد را به هم بزند، آیا مى تواند یا خیر؟ و آیا عقیم بودن از جمله عیوبى است که موجب فسخ نکاح مى شود یا نه؟ با این وصف در مورد مهر چگونه عمل مى شود، تمام مهر را زوجه مى برد یا خیر؟

پاسخ :
عقیم بودن از عیوب موجب خیار براى مرد نیست. بلى اگر بخواهد مى تواند زن را طلاق دهد و اگر طلاق قبل از دخول باشد، باید نصف مهر را بپردازد. و اگر بعد از دخول باشد، باید تمام مهر را بپردازد.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.