سه‌شنبه، 24 دی 1398

احکام مضاربه | سوال هفت

پرسش :

شخصى پولى به دوستش داده به عنوان مضاربه، با توجه به اینکه دوست وى فعالیتهاى شغلى متعدد دارند، آیا این شخص در کل فعالیتهاى او شریک است یا تنها در یکى شریک است؟ ضمناً شرط کرده که فقط در سود سهیم باشد نه در ضرر! حکم آن چگونه است؟

پاسخ :
لازم است نوع عمل مشخص شود و اگر همه را ذکر کند در همه سهیم است و ضرر مربوط به مالک است، مگر اینکه شرط کند که در صورت ضرر عامل از مال خود جبران کند.

منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.