سه‌شنبه، 24 دی 1398

احکام طلاق | مسائل متفرقه: سوال سه

پرسش :

اگر زوج با زوجه خود برخلاف امساک به معروف رفتار کند و حاضر به طالق هم نشود، آیا درصورت درخواست طلاق توسط زوجه از دادگاه، دادگاه مى تواند زوج را محکوم به تطلیق زوجه اش کند و در صورت امتناع، خود طلاق بدهد یا نه؟

پاسخ :
در صورتى که با رسیدگىِ کامل، احراز شود که با رعایت حقوق زوج از طرف زوجه و عدم نشوز او با تمکین از مرد، زوج امساک به معروف ندارد. حاکم شرع او را ملزم به یکى از دو امر از امساک به معروف یا تسریح به احسان، مى کند و در صورت امتناع، زوجه را به تقاضاى خودش، مطلقه مى کند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد اول، قم: امیر العلم، 1383.