چهارشنبه، 25 دی 1398

احکام طلاق | مسائل متفرقه: سوال یازده

پرسش :

در مواردى که حاکم شرع زوجه مفقودالأثر را طلاق مى دهد، اگر زوجه یائسه یا غیر مدخوله یا غیر بالغه است طلاق چه نوع طلاقى است؟ و از جهت عدّه وظیفه زوجه چیست؟

پاسخ :
در این گونه موارد ظاهراً طلاق بائن است و احکام و آثار بائن مترتب مى شود لکن از جهت عدّه (چون احتمال فوت شوهر قبل از طلاق مى رود) لازم است به احتیاط واجب عدّه وفات نگهدارد و چون طلاق بائن است و عدّه مذکور به احتمال فوت زوج و به منظور رعایت احتیاط است، لذا چنانچه بعد از وقوع طلاق، زوج حاضر شود یا معلوم شود که زنده است یا معلوم شود بعد از طلاق فوت کرده است در این صور نیاز به نگهداشتن عده نیست (چراکه موضوع آن منتفى مى شود) و زن مى تواند بلافاصله به عقد دیگرى درآید.

​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.