دوشنبه، 21 بهمن 1398

احکام خمس: سوال سی‌ و چهار

پرسش :

شخصى مبلغى بابت سهمین مبارکین تحویل اینجانب داد که در قم تحویل دهم، جهت حفظ آن را در بانک گذاشتم، هنگام دریافت مبلغى به عنوان سود، علاوه بر اصل پول دادند، این سود مال کیست؟

پاسخ :
اگر پول را به نحو امانت داده که شما آن را تحویل مرجعش بدهید، سود حاصله مال صاحب پول است و اگر شما در أخذ وجوه مجاز بوده اید و دهنده به عنوان اینکه شما را نماینده مرجع مى دانسته داده است، (پول از ملکش خارج شده) در این صورت پول اضافى که بانک مى دهد باید تحویل مرجع دهید. ضمناً این تفصیل نسبت به سایر پولهاى امانى و خیریه و صدقات عامه نیز جارى است.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.