دوشنبه، 21 بهمن 1398

احکام لقطه: سوال یازده

پرسش :

در توضیح المسائل مسأله 2631 فرموده اید: «مال گمشده که انسان پیدا کند اگر نشانه نداشته باشد که به واسطه آن صاحبش معلوم شود و قیمت آن کمتر از یک درهم (6/12 نخود نقره سکه دار) نباشد، احتیاط واجب آن است که از طرف صاحبش صدقه دهد.» الف) اگر چنانچه پیدا شده، مثلاً یک عدد صد تومانى باشد، آیا این نشانى محسوب مى شود؟ ب) قیمت یک درهم نقره به پول در زمان فعلى چه مقدار است؟

پاسخ :
الف ـ یک عدد صد تومانى بودن نشانى نیست، مگر اینکه علامت یا خصوصیتى داشته باشد یا در محلّ مخصوصى پیدا شده باشد که یابنده مطمئن شود مال شخص معینى است.

ب ـ قیمت یک درهم نقره، تابع قیمت روز است و ظاهراً در زمان فعلى (سال 1377) حدود 200 تومان مى باشد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.