چهارشنبه، 23 بهمن 1398

احکام خانواده | مسائل متفرقه: سوال هفده

پرسش :

شخصى به مقدار تأمین مخارج خود و زن و فرزندانش درآمد دارد و درآمد او به مخارج پدر و مادرش نمى رسد، وظیفه اش چیست؟

پاسخ :
بطور کلى نفقه خود انسان و زوجه دائم او مقدم است، ولى در باب نفقه، پدر و مادر و فرزندان انسان در یک درجه و مساوى هستند و فرزند بر پدر و مادر تقدم ندارند و نیز جد و جده و اولاد اولاد در یک درجه و مساوى هستند و اولاد اولاد بر جد و جده مقدم نیستند بنابراین در تأمین مخارج، نباید بین فرزندان و پدر و مادر فرق گذاشت، بلکه اینها در عرض هم و در یک درجه مى باشند و خلاصه باوجود اقرب نوبت به ابعد نمى رسد اما اگر چند نفر در یک درجه باشند در وجوب انفاق مساوى هستند، لذا در فرض سؤال وجهى براى تقدیم اولاد بر پدر و مادر نیست و باید هر چه دارید بین آنها و بالسویه اطعام و انفاق کنید.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: جامع المسائل، استفتائات آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (ره)، جلد دوم، قم: امیر العلم، 1383.