پنجشنبه، 24 بهمن 1398

حکم آسیب به بیمار در حین عمل جراحی

پرسش :

پزشک حاذق و ماهر، بدون سهل انگاری، اقدام به عمل جراحی بیماری نموده است، و در حین عمل، آسیبی به بیمار وارد گردیده است. لطفاً موارد ضمان یا عدم ضمان پزشک را در صورتهای ذیل بیان فرمایید: الف- بدون اذن از بیمار یا کسان وی، اقدام به عمل نموده باشد؟ ب- غفلت از اذن گرفتن، داشته است؟ ج- بیمار در حال اغما باشد، و برای اذن، دسترسی به کسان بیمار نداشته و تأخیر هم موجب به خطر افتادن جان بیمار می شود؟ د- در مورد فوق، اگر تأخیر، موجب نقص عضو و یا از کار افتادن عضوی از بیمار گردد، حکمش چیست؟ ه- اگر در موارد فوق باید دیه به بیمار داده شود، آن دیه به عهده کیست؟

پاسخ :
الف- ب - ج) به نحول کلّی، در موارد ثبوت ضمان، اذن بیمار یا کسان وی، رافع ضمان نیست.
د) اگر در تأخیر، خطر فوت بیمار باشد، تأخیر جایز نیست.
ه) در مواردی که پزشک، ضامن دیه است، باید از مال خود بپردازد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری