جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | تقصیر: سوال یک

پرسش :

شخصى چند سال قبل به حج مشرف شد، و در عمره تمتّع بعد از سعى چند دانه موى ریش را به نیّت تقصیر کند، و حج را تمام نمود، آیا حج تمتّع او صحیح است یا نه؟ ضمناً بعد از این سفر چند مرتبه دیگر به حج مشرف شده، اگر حج اول اشکالى داشته باشد حج سالهاى بعد صحیح است یا نه؟ و چنانچه در واقع حج اوّل او مبدّل به افراد شده باشد اگر امسال به مکّه برود و بعد از اتمام اعمال حج، یک عمره مفرده انجام دهد براى حج سال اول کافى است یا نه؟

پاسخ :
در فرض سؤال، که حج تمتّع را ثانیاً بجا آورده، اگر عمره مفرده نیز احتیاطاً بجا آورده کافى است، و اگر بعد از حج سال اول در سالهاى بعد، عمره بجا آورده باشد، نیز کافى است.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.