جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | بین عمره و حج تمتع: سوال دو

پرسش :

شخصى بعد از عمره تمتّع (که در روز چهارم ذیحجه انجام داده) قبل از حرکت به عرفات و منىٰ براى اعمال حج تمتّع، سر خود را با تیغ یا ماشین یک یا دو یا سه کوتاه کرده است، آیا این عمل ضررى به حج او مى‌رساند و کفّاره دارد یا نه؟

پاسخ :
اگر با تیغ، سر خود را بین عمره تمتّع و حج تمتّع بتراشد، بنابر احتیاط، یک گوسفند کفّاره دارد، هرچند جاهل یا ناسى باشد و ماشین کردن سر در فرض مزبور موجب کفّاره نمى‌شود هر چند احوط دادن کفّاره است. و در هر حال ضررى به حج او نمى‌رساند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.