جمعه، 25 بهمن 1398

احکام حج | بین عمره و حج تمتع: سوال نه

پرسش :

بعضى از مدیران کاروان حج، یا بعض کارمندانى که سالهاى زیاد به حج مشرف مى‌شوند، و حج واجب خود را انجام داده‌اند، در بعضى از سالها اگر چه در اشهر حج باشد فقط یک عمره مفرده بجا مى‌آورند و مُحل مى‌شوند، و به منظور سهولت رسیدگى به حجاج براى رفتن به عرفات هم محرم نمى‌شوند، آیا اشکالى دارد یا خیر؟

پاسخ :
در فرض سؤال، که واجبى در ذمّه آنها نیست، بعد از بجا آوردن عمره مفرده جایز است از مکّه خارج گردند، و تا یک ماه بعد جایز است بدون احرام داخل مکّه شوند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: استفتائات حج، آیت الله العظمی لطف ‌الله صافی، قم، انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، 1380.