پنجشنبه، 22 اسفند 1398

احکام | احکام لقطه: سوال یک

پرسش :

چیزى که پیدا مى‌شود، در روزگار ما چگونه باید تلاش کرد تا به دست صاحب آن برسد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ در صورتى که علامتى داشته باشد و احتمال داده شود که با تعریف صاحبش را پیدا کنند، تعریف لازم است، مگر چیزهاى کم‌ارزشى که اگر گم شود یا جا بماند در جایى، صاحبش از آن اعراض مى‌کند، مثل قوطى کبریت یا مداد و امثال آن که در این صورت، تعریف لازم نیست؛ و در مواردى که تعریف لازم است، باید در جاهایى که گمشده‌ها را اعلام مى‌کنند و افرادى که مالشان گم شده به آنجا رجوع مى‌کنند، اعلام شود، و لو بواسطۀ نصب اعلامیه، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.