پنجشنبه، 22 اسفند 1398

احکام | موسیقی، غنا و رقص: سوال شصت و یک

پرسش :

اخیرا در میلاد ائمۀ معصومین علیهم السّلام بعنوان جشن ائمه یا مناسبتهاى دیگر، تحت عنوان اجراى موسیقى سنّتى، کنسرتهاى موسیقى را برپا مى‌کنند یا سرودهایى همراه با آهنگ به صورت طرب‌آور یا خوانندگیهایى سبک اجرا مى‌کنند. آیا رواج این حرکت از سوى هر گروه و نهاد در فرهنگسراها یا مساجد و حسینیه‌ها چه صورت دارد؟ و آیا اساسا با توجه به سیرۀ ائمۀ معصومین علیهم السّلام مى‌توان به نام اهل بیت به چنین اقداماتى دست زد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اجراى موسیقى در مجالس معصومین علیهم السّلام مطلقا جایز نیست و نواختن موسیقى لهوى و گوش دادن به آن هرچند در غیر مجالس معصومین علیهم السّلام باشد حرام است، و بین انواع موسیقى لهوى فرقى در حرمت نیست، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.