پنجشنبه، 22 اسفند 1398

احکام کف زدن | سوال چهار

پرسش :

در مورد مجالس شادى اهل بیت علیهم السّلام که اغلب در غیر مساجد برگزار مى‌شود و همیشه با ذکر صلوات و تکبیر همراه مى‌باشد ولى همراه با خواندن اشعار موزون در مدح اهل بیت علیهم السّلام توسط مداحان، گاها مردم براى ابراز احساسات اقدام به دست زدن مى‌نمایند، نظرتان را بیان فرمایید.

پاسخ :
باسمه تعالى؛ کف زدن با مجالس اهل بیت علیهم السّلام مناسبت ندارد-هرچند مجالس در غیر مسجد برگزار شود-و لازم است کف زدن در این مجالس ترک شود، در مجالس اهل بیت علیهم السّلام باید اشعارى خوانده شود که مردم را به فضایل و گفته‌ها و سفارشهاى معصومین علیهم السّلام متوجه نموده و آنها را به یاد خداوند متعال بیندازد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.