شنبه، 24 اسفند 1398

احکام | مسائل مستحدثه: سوال یکصد و هفت

پرسش :

بنده یکى از فامیلهاى نزدیکم منبع درآمد و خرج زندگى‌اش از راه حرام است. آیا استفاده از اموال این شخص براى من درست است یا نه؟ براى خانوادۀ خودش چطور و براى پدر و مادرش به چه صورت است؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ اموالى را که شخص مزبور در اختیارتان مى‌گذارد و علم یا اطمینان ندارید که عین مال حرام باشد بلکه احتمال مى‌دهید که از اموال حلال باشد، و لو به اینکه آن مال را به ذمّه خریده و مال حرام را بابت اداء دین خود داده، استفاده از آن براى شما و دیگران مانعى ندارد، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.