جمعه، 23 اسفند 1398

احکام | مسائل مستحدثه: سوال نه

پرسش :

خداوند ما را آفریده و از روح خود در ما دمیده است. اگر بالفرض کسى مهربان و با ایمان مى‌باشد به واسطۀ همین روح خداوندى است، و اگر مثلا کسى ظالم و ستمگر باشد نیز به وسیلۀ همین روح منتسب به خداوند بزرگ مى‌باشد، پس اینگونه نتیجه مى‌گیریم که خداوند نیز ظالم مى‌باشد چون قسمتى از روح او در بدن ماست، چگونه توجیه مى‌کنید؟

پاسخ :
باسمه تعالی؛ خداوند متعال روح و جسمى ندارد بلکه روح، فعل و مخلوق خدا است و به جهت اهمیت و عظمت روح بشر که مى‌تواند به اوج تکامل برسد و زمینۀ سعادت و شقاوت در او هست بخلاف موجودات دیگر، به این جهت روح به خدا اضافه شده مانند کعبه که بیت اللّه است که اضافه اضافۀ تشریفى است به جهت شرافت مضاف، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.