يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام بیع | سوال شانزده

پرسش :

زید هشت تا پسر داشت، بعد از فوت زید دو پسر نابالغ بودند و یکى از پسران قطعه اراضى پدر را بدون رضایت دیگران فروخته است. آیا این بیع واقع مى‌شود و ضامن بایع است یا مشترى؟ و مشترى منکر ردّ عین است و در این صورت چه باید کرد؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اگر برادران و صغیرها بعد از بالغ شدن فروش زمین را اجازه کردند مى‌توانند پول زمین را از برادرشان بگیرند و مى‌توانند از آن مشترى مطالبه نمایند و اگر اجازه نکردند یا اجازه کردند و نتوانستند پولش را وصول کنند بر فروشنده واجب است اصل زمین را از مشترى بگیرد، و بر مشترى نیز واجب است اصل زمین را برگرداند و مشترى غاصب است و ضامن زمین و منافع آن حتى منافعى که در دست او فوت شده مى‌باشد، و همچنین آن برادر که فروشنده است ضامن است، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.