يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام اجتماعی | معامله: سوال بیست و نه

پرسش :

آیا عدم پرداخت نفقۀ محجور و زوجه‌اش و افراد واجب النفقۀ وى (با توجه به تمکن مالى محجور) از ناحیه ولىّ وى مفسده نمى‌باشد؟ و در صورت عدم پرداخت آیا قابل مطالبه است؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ حاکم شرع به طریق شرعى مى‌تواند ولى را اجبار بر پرداخت نفقات لازمۀ محجور و زوجه‌اش و واجب النفقۀ وى نماید و نفقۀ گذشتۀ زوجه در صورت عدم پرداخت از قبیل دیون است، و اللّه العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد دوم، قم: نشر سرور، 1385.