يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام ارث | سوال پنجاه و سه

پرسش :

زمینى در دست ما است که وارثان آن یک برادر مسلمان و دو برادر و یک خواهر بهایى هستند، که در ابتدا پدرشان مسلمان و مادرشان بهایى بود، اکنون یکى از برادران مسلمان شد. تقسیم ارث چگونه است؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ اگر در زمان فوت پدر، آن دو برادر و یک خواهر بهایى بوده‌اند، زمین به برادر مسلمان ارث مى‌رسد، و او فعلاً مالک شرعى زمین است؛ و اگر مسلمان بوده‌اند و بعد بهایى شده‌اند، حصۀ ایشان به وارث مسلمان آنها- اگر چه زنده‌اند- مى‌رسد، و ایشان مالک شرعى آن حصه مى‌باشند و زارع باید با مالک یا مالکین شرعى زمین قرارداد ببندد و زارع در صورت قدرت باید حصۀ مالک شرعى زمین را به همان وارث مسلمان بدهد، و لو اینکه آن وارث همان برادر مسلمان باشد، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.