يکشنبه، 25 اسفند 1398

احکام پزشکی | سوال نه

پرسش :

این جانب دانشجوى سال ششم رشتۀ پزشکى که گاهاً با بدن عریان نوامیس مردم سر و کار دارم، و با توجه به اینکه فردى جوان و معتقد هستم و براى اینکه نمى‌خواهم حتى نگاه حرام داشته باشم، تکلیف من چیست؟

پاسخ :
باسمه تعالى؛ معالجۀ طبیب غیر مماثل در جایى که مورد اضطرار باشد و مماثل موجود نباشد و یا خبرویت غیر مماثل در کارى که به او مراجعه مى‌شود بیشتر باشد، مانعى ندارد؛ و در مقام آموزش و یادگیرى هم چنانچه دانشجو اطمینان داشته باشد به معالجۀ زن مریض و نجات نفس محترم مبتلا مى‌شود که متوقف بر آن آموزش است، در این صورت آموزش به این قصد که اگر مبتلا شد بتواند نفس محترم را نجات دهد مانعى ندارد، و لکن در هر حال باید قصد التذاذ جنسى نداشته باشد و الّا حرام بوده و جایز نیست، و الله العالم.

منبع: استفتائات جدید، آیت الله العظمی جواد تبریزی (رحمه الله)، جلد اول، قم: نشر سرور، 1385.